« mANNEbein Kølch | Main| Oherlige sommer! Her kommer utepils! »

Julenøl? Nix - Belgisk Wit isteden!!

Category Batch rapport
0

Jeg må tilstå at juleøl ikke faller inn under akkurat “favoritt-øl”. Blir liksom litt mye av det gode med all nellik, koriander og gløgg-assosiasjoner!

Når det er sagt, så kan en mild juleøl, eller en porter gjøre susen. Eller, brygge noe helt annet! Denne gangen ble det Belgisk Wit, også det med koriander og appelsinskall!! Haha! Heldigvis var dette også Bryggselv-kit!

image

Oppskriften finner du her.

For mitt vedkommende er det første gang jeg brygger hveteøl. Selve bryggeprosessen gikk stort settsmertefritt, og svært likt tilsvarende tidligere batcher. Eneste forskjellen var at maltkurven “tettet” seg igjen i større grad. Det viser seg at den med fordel kan vaskes/renses etter hver runde. Jeg brukte høytrykkspyler Open-mouthed smile

Under gjæringen kan det nevnes at gjæren Safale T-58 oppførte seg hakket mer grisete enn US-05. Hele greia “koka helt over” inne i gjæringskjøleskapet mitt. Var derfor litt spendt på om resultatet ville preges av dette.

Under ses resultatet. Som hveteøl flest, er ølet ofte litt “hazy” som vist under;

IMG_4355

Men for en smak!! Uvisst om blow-out’n under gjæringen har hatt noe å si, men dette ble faktisk såpass godt at det er helt i tet-skiktet! Det blir ikke siste gang for denne øl-tyen her i gården. Kan også nevne at det fikk mye skryt da siste rest forsvant under nyttårsfesten hos oss!

Og som juleøl? Helt innafor faktisk!

Post A Comment

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)