« Julenøl? Nix - Belgisk Wit isteden!! | Main| Magnetrører basert på PC-vifte, harddisk magneter og Biltema-boks »

Oherlige sommer! Her kommer utepils!

Category Batch rapport
0

Ikke det at vinter’n har vært så hard, men det er jammen godt når vår-varmen kommer! Denne batchen er derfor viet til utepils, selv om jeg vet det teknisk sett er litt i seneste laget! Akkurat som forrige batch med Belgisk Wit var en “først” for meg, så er dette min første pils. Den skal jo gjære på litt kjøligere temperaturer, sånn rundt 10-12 grader, og da er gjæringsskapet mitt gull. Sjekk ut andre artikler for å se hvordan jeg har konvertert et gammelt kjøleskap!

Igjen er det et kitt fra Bryggselv som danner utgangspunktet. Jeg begynner åpenbart å sette pris på tilværelsens letthet med disse settene.

image

Oppskriften finner du her. Fra forrige gang var maltkurven rengjort, og denne gangen var det overhodet ikke no’ trøbbel.  Mesking, koking og overføring til gjæringsfat gikk som smurt!

Men … det er alltid et men Smile Denne gangen ville ikke kjøleskapet helt. Det slet rett og slett med å stabilisere seg på 10-11 grader og styringsprogrammet sendte korreksjoner i hytt og gevær. Under ser du hvordan dette artet seg;

image

Muligens at jeg stresser kjøleskapet med lavere temperaturer, eller at det er et pending problem med temperatur-følerene. Skal sjekkes mer!

Under ser du O.G ved pitching;

IMG_5164

… og under er F.G ved overføring til fat for karbonering;

IMG_5224

Heldigvis er alt dette etter boka. Smaken var også fortreffelig … dvs råmild i forholder til kraft-IPAene jeg har holdt på med tidligere.

Håper dette blir en herlig øl til svale ettermiddager utover våren og tidlig sommer!

Post A Comment

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)