« Tapping av Batch 004 - Sun Fun and Nothing to do! | Main| Da har gjæringskjøleskapet sett sin siste lyspære :-) »

Hvordan smaker så "kaos-batch #004" etter at sukkerlaken ble blandet i hele 7 liter vann?

Category Litt av hvert
0

Batch #004 ble i korte trekk svært kaos-aktig. Ukjent ditt og datt, og litt vel lang koking sørget for at “det lette sommerølet” endte på en OG på 1.085 Smile og bare 13 liter i fermenter’n. Med en planlagt FG på 1.014 ville “det lette sommerølet” ende på over 9 % ABV! Vel, om de store bryggeriene kan brygge sterkere øl, for så å “vanne det ut” til 4.7 % butikkstyrke, så kan vel jeg også Smile 

Ved tapping ble 120 gram sukker blandet ut i hele 7 liter vann!

Alt ble satt til karbonering på 19 grader i 14 dager. 12 og 12 flasker ble pakket i plastposer og pappkasser - i tilfelle eksplosjon! Ingen flasker eksploderte, og de jeg har åpnet hittil, har hatt en fin “pfffiiifft”. Ikke no’ særlig med skum da som vist nedenfor.

IMG_5936

Skummet legger seg veldig fort, og ølet ser flatt ut - men det er ikke det! God bitterhet, og god-til-mye sødme. Det oppleves heller ikke som sterkt - det er i alle fall ikke 9% lenger! Man skulle tro at utvanning gir “vandig” smak, men det er i så tilfelle subtilt.

Med andre ord - godt, greit, men ikke helt topp.

Erfaringen denne gangen er at man kan reparere for høy OG ganske greit med å vanne ut - rent smaksmessig i alle fall. Et problem er at jeg ikke aner hvilken styrke ølet egentlig har - akkurat som mange andre øl-produsenter, ha ha ha!

En annen “note-to-self” er at jeg skal måle SG mer under koking og avslutte i tide! En siste note-to-self - ikke tull med udetaljerte oppskrifter heller!

Post A Comment

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)