« Nye etiketter for NøtterØl-batchene "Kløtsj Kölsch" og "D5B IPA"! | Main| Hvordan smaker så "kaos-batch #004" etter at sukkerlaken ble blandet i hele 7 liter vann? »

Tapping av Batch 004 - Sun Fun and Nothing to do!

Category Tappe rapport
0

Da var det tid for tapping av kaos-ølet Batch 004 Smile Det var ølet som skulle ha OG på ca. 1.050 men endte på 1.085! Lærte en fin lekse om at det ikke alltid er smart å koke 90 minutter. Jo lenger man koker desto høyere gravity blir det.

FG er stabil på 1.014 og i henhold til bryggekalkulatorer ender jeg derfor opp med et øl på over 9%! Litt vel heftig for et “lett sommerøl”, ha ha! Ikke nok med det. Isteden for ca. 17,9 liter til fermentering, endte jeg opp med ca 13 liter etter fjerning av gjær, sjekking av SG osv. Jeg forsøker derfor noe nytt. Ved tapping tilfører jeg rett og slett mengder med vann, slik at ølet blir svakere. Jeg tok rett og slett høyde for 20 liter øl, og blandet derfor sukker ut i hele 7 liter vann Smile 

IMG_5825

Først måtte flasker vaskes. Her er igjen badekaret topp å ha. Ny logikk vedrørende flaske-vask og etiketter er på gang, så følg med!

20 liter øl med 6 gram sukker per liter for etter-karbonering er målt opp (sånn sett er det herlig å bare fylle på med vann til jeg har riktig mengde. Hva alkoholstyrken blir er noe helt annet (hint - jeg aner ikke, annet enn at det er lavere enn 9%)

IMG_5841

Litt større kjele til sukkerlaken enn vanlig Smile

IMG_5842

Flaskene er “Star-San”-et og klare. Jeg er råfornøyd med FastRack stablingen. Ikke antydning til å være ustabil - merkelig nok.

IMG_5843

Selve flaskingen går relativt fort og greit. Siden jeg har fermentert i FastFerment’ern og fjernet gjæren og humlerester (2 fulle 700 ml boller by the way), så er ølet ganske klart og fint. Smaker godt gjør det også!

IMG_5845

Ingen tvil om hvilken batch dette er!

Siden jeg er utrygg på utblandingen så pakker jeg ølet i plastpose-sikrede kasser slik at resultatet av eventuelle flaske-bomber ikke griser til hele kjøleskapet!

IMG_5850

Ikke nok med det, en krutt-kasse for 6,5 kaliber Lapua skudd dekker det hele!

IMG_5851

Så for vi vente i 14 dager og se om det sier “pfiift!” eller ei Smile

Post A Comment

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)