« Batch #002: Tapping av Lucky Jack fra Bryggselv.no | Main| Fermentis Safale US-05 ... Her er slik den har oppført seg hos meg »

Platekjøler trenger ennå en bakerunde ...

Category Utstyr
0

Under tapping av Batch 002 oppdaget jeg til min forskrekkelse at det fremdeles var vann i platekjøleren… Det skulle jo nesten være umulig, siden den allerede var bakt i en time i henhold til artikkel Kjøling av vørter fra kok til gjærkar. Slik gjør jeg det og slik rengjør jeg Blichmann Therminator’n. Uansett …. vann var det i alle fall i platekjøler’n og denne gangen satte jeg den til baking på 150 grader i 2 timer. I tillegg satt jeg den på høykant med niplene opp, i håp om at eventuelt vann skal fordampe oppover. Dette er motsatt av hvordan den lagres, da niplene er nederst slik at eventuelt vann kan renne ut…

Selv om platekjøleren fungerer topp under selve kjølingen (les mer om dette under brygging av Lucky Jack her), så begynner jeg å få en nagende følelse av at vedlikeholdet av platekjølere er for omfattende….

Det spørs om ikke det blir en rå dypp-kjøler til slutt likevel, kanskje The Hydra fra JaDed Brewing?

image

Comments

Gravatar Image1 - Jeg har bare en "vanlig" spiralkjøler. Men, etter å ha hørt en del på brew strong så har jeg laget min egen "whirlpool chiller". Det er en vanligspiralkjøler, men jeg har en silikonslange fra bunnen av kjelen, via en pumpe, som sender vørteren inn på innsiden av kjøleren parallelt med viklingene. Krever en pumpe men tar 30l vørter fra 100 til 60 på 3 minutter og til 18 på 15 min om sommeren og 10 min på vinteren.

Post A Comment

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)