« Kontrollboks for BrewPi Spark gjæringskontroll | Main| Nytt mesketermometer - kompatibelt med BrewPi"s OneWire sensorer »

Gammelt kjøleskap omvandles til frementeringskammer

Category DIY
0

Jeg har hatt planer i lengre tid om å få fatt i et kjøleskap eller fryseskap som jeg kunne bruke til fermenteringskammer under kontroll av min BrewPi kontrollboks. Tilfeldigvis byttet vi leieboer akkurat - og flaks for meg – den nye leieboeren ville ikke ha det gamle kjøleskapet lenger! Vips så er et 23 år gammel Whirlpool kjøleskap gjort klart. Under ser dere et bilde av hvordan FastFerment’ern får plass sammen med frostvakten fra Bilteam.

IMG_4338

Kontrollboksen ligger på toppen av kjøleskapet. I fermenteringsskapet må jeg ha en del ledninger, slik som temperatursensorer og ledning til frostvakten. Uheldigvis er det ikke så ofte at produsentene oppgir innmaten av kjøleskapet, så det er ikke bare-bare å lage gjennomføring i skapet! Noen anbefaler at man går igjennom dreneringshullet, eller benytter seg av eksisterende kabelgate til termostat og lys i skapet. På Norbrygg-forumet så jeg en som kom med et flott stall-tips – hvorfor ikke gå igjennom døren, der er det aldri elektronikk eller kjøle-utstyr. Som lest – så gjort. Under ser dere gjennomføringen igjennom døren.

IMG_4339

Gjennomføringen er kjøpt på Jula og måler 22mm i innerdiameter. Et 25 mm bor laget akkurat passe stort hull. Frostvakten kommer fra Biltema.

IMG_4337

Det viste seg fort at den er i overkant effektiv for det relativt lille skapet. Når har jeg den på absolutte minimum innstilling – pluss 2 mm. Det kan godt være at det er like smart med et liten lyspære isteden.

Neste ut er å få BrewPi kontrollboksen til å “lære” seg skapet, slik at den holder jevnest mulig temperatur.

Post A Comment

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)