07.10.2017

Hvordan lager Bobs Bittelille Bryggeri sine etiketter?

Category Utstyr
0

En ting er hvordan ølet smaker – og en annen ting er hvordan flasken og etiketten ser ut.

SNAGHTML955eb5

Ta en tur til øl-hyllen i lokalbutikken eller en tur på polet. En hvert bryggeri og enhver brygger med respekt for seg selv bruker tid på å finne konsepter, designe og ikke minst til slutt møysommelig lime etikettene på flaskene. Superkjapt tips er å bruke (lett)melk når du limer etikettene på, så får du en etikett som både sitter på, og lar seg fjerne igjen når flasken skal gjenbrukes!

Ta også en tur innom Norbryggs flotte brygge-forum her og søk etter “etiketter”. Du finner lange diskusjonstråder som eksempelvis denne, med massevis av etiketter, forslag til design og verktøy som kan brukes. Under ser du et bilde sammensatt av en del av disse etikettene!

EtiketterFraNorbrygg

Mange av etikettene er rett og slett imponerende!

For egen del har jeg et ambivalent er etikketter. På den ene siden er det artig med eget design på flaskene og og på den annen side er det mye arbeid for å sette dem på Smile 

Spesielt etter at jeg begynte med fat, har etikett-produksjonen blitt mindre og mindre. Derfor har jeg kommet frem til en gjenbrukbar og generell design som du kan lese mer om nedenfor.