10.09.2016

SMaSH brygging fortsetter - Ennå en runde med Cascade SMaSH (nesten!) - Batch #008

Category Batch rapport
0

Som nevnt i tidligere innlegg, har jeg stor sans for SMaSH (Single Malt - Single Hop) brygging. Herlig å kjenne Humle-smaken og ikke minst lukten! Tidligere SMaSH batcher er:

Batch #005: - Min første SMaSH, basert på Maris Otter malt og Cascade humle - Bryggedag.

Batch #006 - Hvordan SMaSH ble til SMaTH - basert på Maris Otter malt og Magnum/Amarillo humle!

Når Petit Agenturer hadde et godt tilbud på sin Cascade Singe Hop pakke, slo jeg til

image

Som vanIig er de usedvanlig kjappe med leveringen og jeg hadde pakken i hende dagen etter!! Meget imponerende!

10.09.2016

Batch #007 - Brygging og tapping av juleøl!

Category Batch rapport
0

Juleølet må godgjøre seg lenger enn mange andre øltyper, og det er ikke uvanlig at bryggere begynner med juleølet allerede på sommer’n! Har til og med lest at noen synes fjorårets juleøl er best! Årsaken henger nok sammen med maltmiksen og alle tilsetningene som til sammen danner juleøl.

Mange bryggere synes det er stor stas å sette sammen sin egen oppskrift, og koser seg med alle variasjonene. Vel, sååå glad er jeg rett og slett ikke i juleøl. Joda, godt til den aller feteste julematen, men det blir ikke konsumert så mye juleøl hos oss. Rett og slett litt for mye smak og kompleksitet, og 19 liter holder i massevis! Ha ha, kan til og med være at jeg til slutt kan si “jo da, jeg synes juleølet fra 4 år siden smaker fortreffelig!” Smile

Isteden for å satse på egen oppskrift, ble det en ferdigblandet pakke denne gangen; 7 Sorter fra 7 Fjell kjøpt hos Bryggselv.no.

image

Oppskriften finner du her. Maltmiksen er det ikke noe å si på. Hovedvekt på Pale Malt (5,6 kg), og så drar det på med Best Munich Dark, TF Amber Malt, TF Pale Crystal, Crisp Crystal 240, Caramunich II og Carafa Special I! Tilsammen 7,65 kg Smile 

Humlemessig er det Magnum som skal danne bitterhet. Dette liker jeg også som bitterhumle, da Magnum ofte har svært høyt alfasyre (AA) nivå. Denne har 11,9%. I Batch #006 - Hvordan SMaSH ble til SMaTH - basert på Maris Otter malt og Magnum/Amarillo humle! beskriver jeg mer rundt bruk av Magnum humlen. Aroma og smakshumler er Goldings og Cascade.