« Batch #010 - en IPA ved navn "Oig..." | Main| Batch #013: Lervig Lucky Jack bryggesett, på BeerBrew 60 Automatic »

Batch #012: fleIPA

Category Batch rapport
0

Jada, det går mye i IPA Smile Denne runden ble ennå en runde med Amundsen Ink & Dagger IPA-oppskriften. Herlig IPA!

Oppskrifen følges 100% denne gangen – og igjen bruker jeg BIABacus-regnearket som du kan laste ned gratis fra denne lenken etter at du har registrert deg på BIABrewer.info. Alle de skjermbildene nedenfor er fra BIABacus.

SNAGHTML1111741

SNAGHTML1135b64

Dette ga følgende estimater for mitt BIAB-oppsett;

SNAGHTML1148c82

Dette har vist seg å stemme bortimot 100% for mitt oppsett.

Selve bryggeprosessen har jeg beskrevet flere ganger i tidligere brygge-rapporter. Sjekk ut noen av de tidligste for å få en pekepin på hvordan jeg brygger med BIAB.

Under ser du bryggerapporten slik jeg knotter den ned mens prosessen er i gang.

SNAGHTML11e06e6

Selv føler jeg at selve prosessen går ganske smidig, og jeg treffer ganske bra på mine planlagte temperaturer ved å foreta mash-in et par grader over target temperatur. Selve meskingen gikk som en lek, og min sovepose-innpakkede kjele mistet en liten grad eller to over. I det store og hele – veldig fornøyd med meske-delen.

Under kokingen kan det nevnes at BIAB-kurven som jeg bruker for å holde malt, har en ørliten tendens til å tette seg. Dette avhenger veldig av hvordan selve maltet er knust. Er det for finmalt, så får jeg det desto mer jobbigt Smile Denne gangen var det slik og jeg måtte både røre, og “heise og droppe” kurven ganske intenst for å holde koken noenlunde lik.

Nedkjøling og overføring til gjæringskaret gikk også som smurt. Platekjøler’n gjør virkelig jobben og etter hvert har jeg fått det såpass inn i fingrene – og ikke minst – forberedt det slik at alt er innen rekkevidde. Overføringen fra kjele til gjæringskar går så fort som det overhodet kan, og er over i løpet av ca. 5-10 minutter. Da holder vørter’n ca. 20 grader og jeg pitcher gjæren direkte fra pakka. Har ikke merket noen stor forskjell på gjæringsstart om jeg lager en gjærstarter eller ikke heller. 

Etter 14 dager var det klart for tapping, og denne gangen kjørte jeg også “føre var” prinsippet, og benyttet en slangeklemme for å feste tappeslangen;

IMG_2215IMG_2217

Under ser du hvordan jeg også fyller på CO2 forut fortapping og deretter en liten dasj nå og da under tappingen;

IMG_2219

Tappingen gikk som smurt!

F.G havnet på 1.012;

IMG_2224

“fleIPA” holder derved ca. 6,3 % ABV

Under sees denne beregningen fra BeerSmith 2 Mobile app’n;

IMG_2562

Post A Comment

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)